Blog

104-000-042_1-1_enl.jpg

Bamboom Nature Soft

22.11.2016

Bamboom Nature Soft door Kirsten Oosterbosch.

Het Bamboom nature soft deken trok meteen onze aandacht bij het invullen van de geboortelijst van ons tweede kind. Op onze eerste geboortelijst hadden we nog geen donsdeken moeten plaatsen, we konden rekenen op heel wat spulletjes van ons neefje en nichtje. Aangezien onze dochter van 1 jaar allergisch is voor huisstofmijt, hadden we al heel wat opzoekwerk verricht en gingen we met de nodige voorkennis en bagage naar Kamiel & Co. Bamboe is één van de natuurlijke hypoallergenen. Door zijn bijzondere eigenschappen staat dit garant voor een lekker warm bed in de winter maar ook een heerlijk fris gevoel in de zomer. Het is daar bovenop ook goed voor het milieu, het is één van de weinige onuitputtelijke grondstoffen ter wereld. Eens dit gekapt wordt, groeit dit snel terug bij. De wortels blijven in de grond bewaard en zorgen op die manier voor de nieuwe groei.

Toen Ann ons dit deken voorstelde, zagen we dan ook meteen de voordelen er van in. Het ziet eruit als een heel gezellig donsdeken, zo eentje wat je in de reclame ziet. Het tovert het kinderbed om in een gracieus koninklijk bedje waar je meteen in wil duiken met een goed boek.

Gezien we bepaalde regels moeten volgen in verband met de vastgestelde allergie, verversen we ook meermaals per week de lakens. Het Bamboon nature soft deken is zo licht, dat dit verversen in een wip gebeurd is. Het glijdt gemakkelijk in het hoeslaken en in een vlotte beweging valt het op zijn plaats. Dit is voor ons persoonlijk ook een groot voordeel en vergemakkelijkt ons werk aanzienlijk.

Bij een kamertemperatuur van 16 tot 20 graden, kan je gerust zijn. Als we voor het slapen gaan de kinderen nog een kusje gaan geven, voelen we steevast lekkere warme handjes zonder dat er sprake is van zweten.

Heel wat van onze vrienden zijn recent ouders geworden of zelfs ouders in wording. Regelmatig wordt er naar onze bevinden gevraagd over bepaalde producten of vragen ze tips. Dit Bamboon deken is één van de producten wat we steeds meegeven als tip. Samen met een Aerosleep ben je zeker van een ideaal slaapklimaat voor je kinderen. Ademende producten is wat ze nodig hebben voor een goede nachtrust. Aangezien jonge kinderen nog veel tijd doorbrengen in hun bed, is dat één van de ruimtes in huis die ‘gezond’ en ‘veilig’ moet zijn.

We overwegen, op basis van onze positieve ervaring, om ook voor ons tweepersoonsbed dit soort donsdeken aan te schaffen.

We kunnen geen negatieve punten bedenken over dit deken. Zelfs de kostprijs van dit product valt binnen de normale prijzen. Vaak zijn dit soort producten te vinden in de hogere prijsklassen, maar ook hierover valt niet te klagen.

Het is een product dat niet enkel goed is voor je baby, maar ook nog eens voor de natuur en zo kan je jouw ecologisch voetafdruk weer een beetje verkleinen.

Waarom niet het aangename aan het nuttige koppelen en voor dit zachte materiaal kiezen? Wij hebben in ieder geval nooit getwijfeld en daar zijn we blij om!

Voeg commentaar toe

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram