Blog

IMG_20161121_155353_enl.jpg

Crayola kleipakket

23.11.2016

Crayola kleipakket door Anika Mertens

Creatieve dochter versus niet-creatieve mama…op regenachtige dagen!

Elke mama weet hoe moeilijk het af en toe is om de kinderen te entertainen op die donkere, koude winteravonden. Of op woensdagnamiddag wanneer het pijpenstelen regent en ze niet in de tuin kunnen spelen.

Hier is dat het moment waarop dochterlief naar mama komt en vraagt om te knutselen. Helaas is mama een stuk minder creatief dan de dochter, maar een partijtje met klei spelen en wat figuurtjes maken lukt me nog net!

En al snel zijn we vertrokken in het maken van een hele dierentuin aan klei-figuurtjes. Heel leuk, maar helaas op het einde van het uurtje kleien, komt altijd het moment dat er moet worden opgeruimd en dus de figuurtjes terug in het potje met klei moeten, want anders droogt de klei uit en hebben we na een paar weken geen klei meer over. Moeilijk te begrijpen voor een kleuter! Dan kopen we gewoon nieuwe mama! Ja schatje!

Maar mama’s geen paniek. Lang leve Crayola! Er bestaat dus klei voor kinderen die NIET uitdroogt. Ik wist het ook niet, maar we hebben het geprobeerd en uitvoerig getest. Het is waar! De klei ligt reeds een week op de kast en is nog steeds bruikbaar, om nieuwe figuurtjes mee te maken. Het is het nieuwe kleipakket van Crayola. Verschillende kleurtjes klei, vele figuurtjes, deegrollen en speelmesjes. Een ideaal cadeautje voor de sint of de kerstman toch?

Een minpuntje aan de klei is enkel dat hij vrij hard is en dus moeilijker te kneden is dan andere speelklei voor kinderen. Maar als je hem even kneedt en hij wat warm wordt, lukt het prima. Of de mama kneedt voor en de kinderen maken de figuurtjes.. samen spelen is belangrijk! Hier maakte de dochter er alleszins geen probleem van. Ze heeft ook wel wat spierkracht in de armen J

Misschien toch nog een minpuntje? De figuurtjes stuk maken en opruimen was vroeger het probleem, maar wat doe je nu met al die figuurtjes op de kast? Heel leuk voor de kinderen, maar mama weet weer niet waar naartoe met al die creatieve knutselwerkjes van dochterlief. Achja,.. als de klei bijna op is, zullen de bestaande figuurtjes wel snel tot nieuwe gekneed worden.

Dus mama’s met creatieve dochters of zonen, nog snel even naar de winkel voor de sint komt! Wij zijn fan!

IMG_20161121_155353qf_enl.jpg

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram