Blog

jacksonreece-7

Jackson Reece

15.11.2018


Vochtige doekjes… het is niet voor iedereen een makkelijk iets. Bij geboorte van je kindje start je meestal met enkele commerciële natte doekjes, maar je kan vaak al snel ondervinden dat door het gebruik hiervan de luieruitslag die je kind had, erger wordt – of er zelfs door veroorzaakt werd. De vroedvrouw raadt je meestal aan olie en droge doekjes te gebruiken en dat werkt ook wel goed maar voor op verplaatsing zijn natte doekjes toch echt wel het makkelijkste in je luiertas.

Heel wat mensen gebruiken de gekende Water Wipes, ook makkelijk online te vinden bij ons. Deze werken geweldig (geen rode billetjes meer) . Het is een super goed merk gezien de samenstelling ervan enkel bestaat uit 2 ingrediënten: 99.9% uit water en 0.01% fruitextract.

Maar er bestaan nog meer gezonde babydoekjes: De Ierse Jackson Reece vochtige doekjes zijn samengesteld uit natuurlijke verzorgingsproducten en werden uitvoering getest door vroedvrouwen. In Engeland staan ze bekend als het ideale product voor baby’s met een allergie of een gevoelige huid. De billendoekjes en snoetenpoetsers zijn daarenboven biologisch afbreekbaar en kunnen in het toilet worden doorgespoeld.

In veel natte doekjes zit parfum. Hierdoor kan de tere babyhuid een irritatie krijgen. Daarom is het zeker bij baby’s die last hebben van eczeem of van een snel geïrriteerd huidje aan te raden om babydoekjes zonder parfum te gebruiken. In vochtige babydoekjes zitten ook allergenen en parabenen. Ook deze kunnen ook allerlei allergieën en huidirritaties veroorzaken.

Daarnaast zitten er ook veel bewaarmiddelen in waaronder fenoxyethanol. Die bewaarmiddelen zijn nodig om de babydoekjes vochtig en bacterievrij te houden. Ze zijn dus zeker nuttig, maar ze hebben een negatief effect op het immuunsysteem, de hormonenspiegel en zelfs op de lever van jouw baby. Volgens professoren en kinderartsen zouden deze stoffen dan ook beter verboden worden in vochtige babydoekjes.

Al deze stoffen zijn in babydoekjes eerder de regel dan de uitzondering. De Franse consumentenorganisatie Que Choisir ontdekte dat in 32 van de 34 onderzochte babydoekjes schadelijke stoffen terug te vinden zijn.

Kort samengevat:

  • Gemaakt van plantaardige en biologische ingrediënten
  • Ongeparfumeerd en alcoholvrij
  • Gemaakt van 100% viscose (duurzaam beheerde bossen)
  • Biologisch afbreekbaar
  • Ook de verpakking is afbreekbaar
  • Zacht
  • Geschikt voor lichaam en gezichtje
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Bovendien wordt er bij Jackson Reece nooit getest op dieren en minimaliseren ze hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk.
Voeg commentaar toe
jackson_reece_doekjes_natuur_kamielenco
jakcson rece
Jackson_reece_handspray

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram