Blog

bobux new zealand

Leren stappen met of zonder schoenen

03.05.2018

Leren stappen met of zonder schoenen?

Als je baby kruipt, voor het eerst recht staat of de eerste stapjes zet, is het belangrijk schoenen met een zachte zool te dragen. Maar waarom? En mag je dan echt geen schattige sportschoentjes kopen?

Het verschil tussen kindervoetjes en volwassen voeten is dat deze van een kind nog niet volgroeid zijn en daarom moet je bewust nadenken welk paar schoenen geschikt is voor je kind.

Een kind moet leren kruipen, leren rechtstaan, stappen en later rennen en springen. Dit zijn allemaal verschillende ontwikkelingsfasen, waarbij de schoenen moeten aangepast worden. Een kind loopt eerst het best op blote voeten, dan ontwikkelt het voetje zich het beste. Zijn blote voeten geen optie omdat de voetjes daar koud of vuil van worden, moet je een schoentje kiezen afhankelijk van de ontwikkelingsfase.

Kruipen, recht staan, leren stappen

Wat is belangrijk:

1. Zo vaak mogelijk blootsvoets contact hebben met de bodem, zodanig dat je kind leert wat evenwicht zoeken is (de voet is nog soepel en fysiek niet volgroeid)

2. Een soepele schoen die geen extra versteviging bij de hiel heeft en geen harde zool

3. Een schoen die je in alle richtingen kan buigen is dan het beste en met grote voorkeur van leder (zowel binnen- als buitenkant) en niet uit kunstleder (het voetje moet kunnen ademen)

Aanraders zijn: Bobux maten in S, M, L en XL en nog groter zelfs of het Franse merk Easy Peasy slofjes.

Als je kindje alleen kan stappen

Pas als je kind écht goed kan lopen, is het tijd voor de eerste echte schoentjes met stevige zolen.

Waarop moet je letten?

1. Let op dat de schoentjes wel een stevige maar toch soepele zool hebben

2. Laat het voetje meten (breedte, lengte en hoogte) en laat je adviseren over de juiste maat en pasvorm. De schoen moet altijd iets langer en breder zijn dan de voet zodat de tenen voldoende ruimte hebben

3. De schoen mag niet te groot zijn zodat de voet eruit kan glippen

Laatste bedenking bij de keuze van schoentjes? Hoeveel tijd breng je door op je voeten tijdens je leven? Dus het dragen van een Bobux of Easy Peasy biedt de vrijheid die een voetje nodig heeft om alle dingen te doen dat het moet doen in deze ontwikkelingsfase, terwijl er toch ook bescherming wordt geboden.


Voeg commentaar toe
bobux_size_chart_updated
bobux cherry pink
bobux habitat forst
easy peasy lilyp amande
easy peasymeximoo-net-amande-blanc

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram