Blog

flow rookmelder

Veiligheid in huis

05.02.2018

Uit het onderzoek dat Kind & Gezin recentelijk uitvoerde, blijkt dat de meeste ongevallen met jonge kindjes thuis gebeuren. Er bestaan gelukkig heel wat veiligheidsartikels waarmee je, als ouder, je woonst stukken kindvriendelijker kan maken. Met deze tips, kan je je kind beschermen tegen de top 5 ongevallen.

Elk jaar is er maar liefst 1 op 4 van de Vlaamse 0-3-jarigen het slachtoffer van een ongeval waarbij medische hulp moet worden ingeschakeld. Hiervan gebeurt de meerderheid thuis en in 2/3de van de gevallen gaat het om een valongeval. De top 5 van de ongevallen bij jonge kinderen:

1. valongevallen: vallen van trap, zetel, bed, stoel, ...

2. snijden en stoten

3. een geklemde voet of hand

4. brandwonden

5. vergiftiging

Valpreventie:

Je kan met de BabyDan trap- en deurhekjes kamers/trappen afschermen, zodat je kindje deze zones niet op eigen houtje kan betreden. Je hebt 2 soorten hekjes: schroefhekjes, zoals de BabyDan FlexiFit, die je rechtstreeks in de muur monteert. Deze hekjes hebben geen opstapje, zodat er geen risico is op struikelen als het hekje geopend is. Hekjes met een klemsysteem daarentegen (zoals de BabyDan Premier) hebben wel een opstapje maar hoeven dan ook niet geboord te worden bij de montage. De meeste hekjes kan je zowel voor trap- als deuropeningen gebruiken en zijn in de breedte verstelbaar. Ook voor ouders die een haard of kachel hebben, bestaat er tot slot een mooi aanbod van hekjes die onbeperkt verlengbaar zijn, zoals het BabyDan Flex-systeem. Voor ouders die liever met een harmonicasysteem werken is er het BabyDan GuardMe hekje dat inklapbaar is.

Ook in het bad of in de douche gebeuren er tal van ongelukjes. Met een Skip Hop Moby badmat kan je als ouders het risico op valpartijen op gladde oppervlaktes vermijden.

Kneuzingen, snijdwonden en geklemde handjes kunnen vermeden worden door dubbelklevende hoekbeschermers.

Een simpele badthermometer van Suavinex of Luma zorgt dan weer dat je als ouder de temperatuur van het badwater in het oog kan houden.

Met eenFlow rookmelder, met een speels design, heb je een ideaal instrument in huis dat onontbeerlijk is en niet veel kost. Deze Flow rookmelder waarschuwt met een onmisbaar geluidssignaal onmiddellijk bij branddetectie, zodat je snel kan evacueren.


Voeg commentaar toe
skip hop moby badmat
babydan deurhekjes

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram