Blog

Rosalie

Weleda getest door Anika Mertens, vroedvrouw

28.05.2018

Over zachte babyvelletjes die eigenlijk niet zo zacht zijn…

Rode vlekjes, rode puntjes, ruwe plekjes en zoveel meer…

Na de zeer geslaagde test van de Cheeky Wipes en Kit & Kin pampers had ik die rode billen eindelijk onder controle. Die billetjes zijn NOOIT meer zo rood geweest sindsdien en krijgen van mij regelmatig een onderhoudslaagje van de billenbalsem van Weleda. Ik gebruikte de Calendula versie al, maar testte nu ook de Weleda Witte Malva sensitive versie. Deze werkt even goed, al heb ik bij deze wel het gevoel dat je het voorzichtiger moet aanbrengen. Goed op de huid blijven en niet op de slijmvliezen of open wondjes, dan kan deze pikken. Dit was niet het geval met de Calendula billenbalsem.

En aangezien een baby niet alleen uit billetjes bestaat, maar veel meer plekjes heeft om rode en ruwe vlekjes te krijgen, ging ik op zoek naar producten waarvan mijn dochtertje allereerst geen uitslag kreeg, maar ook haar velletje wat zachter kon maken en de eczeem plekjes verminderen en dus ook de jeuk.

Ik probeerde hier al zoveel verschillende merken voor uit, maar dit maakte het steeds erger. Nu smeer ik de bodylotion Witte Malva, de sensitive versie van Weleda. Ik smeer ze hier nu al een tijdje dagelijks mee in en tussendoor de eczeem plekjes nog eens extra en sindsdien is de roodheid van de eczeem verdwenen. En dus ook de jeuk een stuk minder. Ik hoop dat als ik hier nog een tijdje mee doorga dat ik ook haar huidje over het algemeen beter gehydrateerd krijg. Voor mij is het alleszins al heel belangrijk dat ze hier niet allergisch op reageert en ik dus KAN smeren. Duimen maar voor het verder verloop, maar als mij dochter ergens niet op reageert, weet ik intussen dat het goede producten zijn!

Bij badtijd staan hier ook de producten van Weleda op het menu. Hier ben ik al veel langer van overtuigd. De Cremebad calendula in het water voor een zacht velletje en een heerlijk geurtje in de badkamer. En om ze helemaal fris en proper te krijgen, goed inzepen met de Shampoo en Bodywash calendula.

Voor de meisjes met lange haren… Voor dat ik Weleda gebruikte, moest ik altijd een conditioner gebruiken om de knoopjes te trotseren, maar met Weleda gebruik ik er geen meer en gaat het ook prima met de knoopjes. Een extra pluspunt dus!!

Om nog een laatste statement te maken… Vorige week waren er vrienden op bezoek en we staken de kinderen hier samen in bad. Bij het afdrogen vroeg mijn vriendin wat ik in het bad gedaan had.. Weleda dus! Ze voelde duidelijk verschil aan haar huidje. Veel zachter!!

En wanneer het zonnetje schijnt.. Weleda heeft ook Zonnecréme. Mijn keuze was dus snel gemaakt… Ook hier geen reactie op. Deze smeert wel niet zo gemakkelijk uit, maar is hierdoor wel zeer goed waterproof!

Voor mij een 9.5/10 voor Weleda en een dikke dankjewel!

Geschreven voor Anika Mertens, vroedvrouw Geboortelied en mama van 3 knappe kids

Hier kan je goeie verzorgingsproducten vinden!

Voeg commentaar toe
Weleda Sun_390x292
zonnecreme

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram