Blog

kit and kin luiers natuurlijk

Luieruitslag voorkomen?

02.03.2018

Rode billen, jeuk, eczeem,… Klinkt het voor jouw ook bekend in de oren?!

Als mama van drie weet ik er intussen alles van. Vooral die nummer drie heeft me het licht laten zien! We kiezen als ouders vaak voor de dingen waar ze het meeste reclame voor maken op TV of in de blaadjes, maar laat nu dat allemaal hetgeen zijn wat het minst goed is voor onze kleintjes. Het is natuurlijk wel het beste voor onze portemonnee.

Na het lezen van wat er eigenlijk verstopt zit in natte doekjes en de standaard pampers heb ik alles over boord gegooid. Ik heb gekozen voor de pampers van KIT & KIN. En om de billetjes schoon te maken de Cheeky Wipes thuis en in de luiertas zit een pak WaterWipes. Allemaal op natuurlijke basis en zonder vieze producten.

De Kit and Kin luiers zijn inderdaad wat duurder dan de pampers in de supermarkt of maandboxen die je online kan vinden, maar als je hierdoor mooie babybilletjes kan krijgen en een jeukvrij kindje, dan geef ik die 10 euro per maand graag extra uit. Die bespaar je dan alweer snel op die ene tube billenzalf die je minder moet aankopen omdat er GEEN luieruitslag meer is! ;-) Ik heb de pampers uitvoerig getest. Ze absorberen goed, ook na een hele nacht! De randjes sluiten mooi aan, ze voelen zacht aan en ze hebben een schattig diertje op de poep! =) Eerst gebruikte ik ze nog in combinatie met de echte Pampers, omdat deze nog bij de onthaalmoeder lagen, maar daar ben ik ook snel van afgestapt. Telkens ze met een gewone pamper aan thuiskomt, ligt ze te krabben. Dit doet ze niet met de pampers van KIT & KIN. En natuurlijk is dit voor elk kindje anders, maar heb je een kindje met een gevoelig huidje, dan zou ik zeker een keer de test aangaan!

Maar om verder te gaan in mijn verhaal. Met de pampers te vervangen, was bij haar de jeuk wel weg, maar toch kwamen die rode billetjes af en toe weer terug. Dus toen hebben we ook de doekjes weggegooid en zijn de CHEEKY WIPES ingetreden. Ik heb lang getwijfeld, omdat de kost om deze aan te kopen groter is dan vochtige doekjes, en mijn dochter al richting de 2 jaar gaat en de pamperperiode dus niet meer zo heel erg lang is, maar toch als je gaat tellen ga je meer geld kwijt zijn aan vochtige doekjes, dan aan de aankoop van de CHEEKY WIPES, ook al is het nog maar een half jaartje! Daarna koop je gewoon een setje nieuwe doekjes en gebruik je de set verder voor het reinigen van gezicht en handjes! Niet weggegooid dus.

De CHEEKY WIPES zijn zachte herbruikbare doekjes die in water liggen met enkel wat druppels essentiële oliën. Allemaal op natuurlijke basis. Lavendel en kamille word gebruikt in de box met schone doekjes. Dit zorgt voor genezing van de billetjes en verzacht. En bovenal riekt het lekker! In de box met de vuile doekjes wordt lemon en tea tree gebruikt. Lemon voor een goed geurtje en om de vlekken te verwijderen en tea tree doodt de vieze beestjes. Ikzelf veeg eerst de billetjes een beetje schoon met een tissue doekje en dan gebruik ik de Cheekys.

En zoals ik al zei zitten in de luiertas de Waterwipes. Dit zijn vochtige doekjes die bestaan uit 99.9% water en 0.01% fruit extract. Zonder chemicaliën en dus ook veel gezonder voor handjes en gezichtjes mee af te poetsen. Zeker voor de kindjes met eczeem rond het mondje. In de set CHEEKY WIPES zitten ook zakjes om deze mee te nemen maar ik vind een pakje WATERWIPES in de tas handiger, omdat je regelmatig toch ook handjes en mondjes moet afkuisen.

Sinds deze combinatie heb ik een jeukvrije, vrolijke peuter zonder luieruitslag. Peuter blij, mama blij! En om het plaatje helemaal gezond af te werken krijgen de billetjes nog een laagje billenzalf van Weleda! Natuurlijk Natuurlijk! ;-)

Nog één laatste dingetje wil ik meegeven. Vergeet ook niet de voeding te bestuderen met kindjes die last hebben van uitslag en eczemen. Dit is heel vaak aan elkaar gerelateerd, dus moest heel mijn verhaal nog niet helpen, toch even laten checken op allergieën, intoleranties en eventuele vitaminen tekorten.

Succes!

Anika Mertens, mama van drie en vroedvrouw (vroedvrouwenteam Geboortelied Diepenbeek)Succes met je aankoop via deze link

Voeg commentaar toe
kit and kin luiers
water wipes
cheeky wipes bestellen

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram