Blog

plantoys-jumping-acrobat-kamiel_enl.jpg

Plan Toys springacrobaat

08.11.2016

Plan Toys springacrobaat

Je stelt je wellicht soms wel eens de vraag: is het speelgoed geschikt voor mijn kind en is het wel bestand tegen harde schokken?!  Daarom laten wij, vanaf nu, op regelmatige basis speelgoed, babyspullen en andere testen door de kinderopvang De Zonnekindjes van Diepenbeek.

Hierbij de eerste review van de Plan Toys springacrobaat:

Speelgoedje is geschikt vanaf 2 jaar en correct qua leeftijd.

De kids in de opvang 'De Zonnekindjes' waren bijzonder enthousiast en de begeleiders vonden het kwalitatief zeer goed: echt stevig en degelijk materiaal en zeker ook duurzaam, hetgeen nodig is voor de opvang!  Het speeltje is wel iets om in kleinere groepjes te spelen.  Ook de ouders hebben het speeltje gezien en vonden het heel tof!

De begeleiders van de opvang vinden de springacrobaat best wel een aanrader, maar enkel voor peuters vanaf 2 jaar (net zoals aangegeven op de verpakking die overigens heel fris oogt).

Algemeen besluit: We hebben het spelletje met verschillende kinderen gespeeld.  Ze waren zeer nieuwsgiering en wilden het meteen zelf uitproberen.  De grote peuters kunnen het maar tot een bepaalde hoogte omhoog kloppen, maar daarom is het fijn dat je de hoogte met de magneet kan aanpassen. Ook om de jongere kinderen te laten meedoen, kan je de magneet dus heel laag zetten, zodat ook zij een applausje krijgen.  Ze vinden het kloppen nog wel moeilijk en begrijpen de bedoeling nog niet goed.  Ze leggen gewoon hun vingertje erop en duwen dan zachtjes.

De peuters van 2 jaar moeten wel hun krachten gebruiken in hun handen, wat nog enige oefening vraagt.  De kinderen van 2.5 jaar hebben het meteen door en worden uitgelokt om het steeds beter te doen! Ze zijn enthousiast en vinden het super leuk als het mannetje blijft hangen - en beginnen dan te lachten!  Hartverwarmend!

Voeg commentaar toe

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram