Blog

bademmer

Op zoek naar de beste oplossing voor badmoment?

16.01.2018

Hoeveel ruimte heb jij bij jouw thuis? Da's de eerste vraag die zich stelt als je een passend badje wenst aan te kopen.

Voor mensen met relatief veel ruimte raden wij een apart badje (Bébéjou of Luma) aan met een aparte luiertafel (Quax of Mikael Falk), zodat ouders zich niet moeten buigen om hun kindje te wassen. Het badje kan, als slimme en rugvriendelijke keuze, best op een stevige opvouwbare badstaander gezet worden.

Nu, heb je deze ruimte niet, verkies jij het wellicht nog compacter. Oplossingen hiervoor zijn:

1. een Delta Diffusion bademmer of Shnuggle badje: deze is ideaal voor pasgeborenen omdat deze emmer de geborgenheid van de baarmoeder benadert. Heel interessant is dat de bademmer slechts een bodempje water nodig heeft en hierdoor bijzonder zuinig is qua waterverbruik. Voordeel dat hieruit volgt is ook dat de bademmer tevens een rugvriendelijke oplossing is, omdat je dit makkelijk kan tillen.

2. een opvouwbaar badje is ook een ultracompacte oplossing voor baby's verzorging. Dit is ook zeer handig om mee te nemen op vakantie.

Voor ouders die hun pasgeboren baby in het grote bad of douche willen wassen, is een badinzetje (Angelcare of Thermobaby) ideaal. Jij hebt je handen vrij, terwijl je baby heerlijk ontspannen kan liggen. Ook een badring (Thermobaby of Angelcare) heeft dit voordeel, maar kan je pas gebruiken als je kindje ongeveer 6 maanden is, en met steun in de rug rechtop kan zitten. Deze oplossingen zijn daarentegen minder ergonomisch voor de ouders.

Welke accessoires zijn nuttig voor het wassen van je baby?

1. een luierkussen: best ééntje per verdieping zodat je niet continu heen en weer moet trappen lopen met je baby

2. een grote stapel tetra doeken in de maten 70/70cm en 120/120cm: deze zullen voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. Voor het drogen van je kindje na het badje is dit best handig, omdat dit een dunne en zachte vezel is en hierdoor kan je makkelijk de huidplooitjes ook goed drogen. De tetra doeken (Done by Deer, Lässig, ...) kan je ook onder het hoofdje van je kindje leggen in het bedje, parkje, relax, ... zodat je lakentjes beschermd blijven van een beetje teruglopende melk.

3. een 3-tal badcapes en bij voorkeur de XXL versie van Koeka of Timboo. Met deze wikkelhanddoek van Timboo uit bamboe, kan je je baby na het badje knusjes inwikkelen en heerlijk zacht afdrogen, terwijl het hoofdje warm beschermd in het kapje zit. De unieke bamboestof, die 60% meer absorbeert dan katoenbadstof, zorgt ervoor dat de baby snel droogt en niet afkoelt.

4. een badthermometer (Bébéjou of Luma) is ook een betrouwbare must voor ouders die wat twijfels hebben over de juiste temperatuur van het badje.

5. een mooi aanbod aan niet-schadelijke verzorgingsproducten van Linea Mamma Baby: de producten zijn vrij van alles wat niet in je babycare producten wil ontdekken. Ze bevatten extracten van organisch verbouwde ingrediënten zoals olijven, cardamom, bietsuiker... en ze zijn bovendien hypoallergeen en niet getest op dieren. Ze hebben een lichte geur, zonder overheersend aanwezig te zijn.

Om het badmoment helemaal compleet te maken, haal je best een mooi assortiment aan badspeeltjes in huis zoals de 5 Fleet-bootjes van Boon, zodat je baby goed veel water kan opscheppen. Bovendien zit elk bootje vol kleine gaatjes die het water erdoorheen laten regenen of de Dunck eendjes van Skip Hop die gemaakt zijn uit makkelijk te reinigen plastic, zonder BPA en zonder phtalaten. Je kan ze gebruiken om de haartjes te spoelen en baby kan er fijn mee spelen in bad. Om te vermijden dat je baby water in de oogjes krijgt, kan je ook een speciale gepatenteerde gietbeker de Skip Hop Moby waterfall) aankopen: zet het zachte stukje vooraan boven op het hoofdje van je kapoen en als je er water uitgiet loopt dit mooi naar beneden en niet meer in de ogen en oren.

Bekijk ons assortiment van badproducten

Voeg commentaar toe
angelcare badzitje
linea mamma baby

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram