Blog

Zonnekindjes Diepenbeek testen de Nomi meegroei-kinderstoel

28.02.2017

Item: Nomi stoel

Leeftijdsklasse: vanaf 6 maanden tot 24 maanden.

Past dit zoals aangegeven op de doos? Ja, maar voor diegene van 6 maanden best wel het verkleinkussen gebruiken zodat de kindjes stabieler zitten.

Enthousiasme van de kinderen: de kinderen zitten er graag in, ze zitten mooi recht  en hebben een goed overzicht over de groep. De rode kleur valt op.

Kwaliteit: zeer degelijke stevige stoel, makkelijk in onderhoud en fijne wieltjes zodat je de stoel gemakkelijk kan verplaatsen indien nodig.

Pluspunten:

- Mooie stoel, oogt mooi in je interieur

- Stijlvol design

- Zeer eenvoudig en snel te monteren

- Meegroeistoel, lang plezier van de stoel dus

- Zeer onderhoudsvriendelijk, geen vervelende hoeken en kanten waar je niet goed kan poetsen

- Ergonomisch, rugbesparend om eten te geven door de hoogte

- Gemakkelijk te verplaatsen door de soepele wieltjes

- Zeer lichte stoel

- De stoel kan niet achterover vallen als kinderen zich aan de tafel afduwen

- Makkelijk en snel in hoogte verstelbaar

- De stoel kan direct mee aan tafel gezet worden of apart ergens worden geplaatst naargelang het afzonderlijk tafeltje er al dan niet op bevestigd is.

 

Minpunten:

- Zonder kussen glijden de kleine kinderen onderuit

- Als er geen veiligheidsriempjes bijzitten, is het iets onveiliger voor de grote kinderen die al goed beweeglijk zijn en niet altijd stil blijven zitten

- Zonder tafeltje oogt de stoel minder veilig als er zeer beweeglijke kinderen inzitten die zich naar voor buigen om iets te kunnen zien op de grond. Dan buigen ze fel voorover en geeft het het gevoel dat ze er misschien kunnen uitvallen

Reacties van de ouders: zij vinden het een mooie, leuke designstoel en zouden wel zo eentje thuis willen hebben. Ze vinden dat hij compact en praktisch oogt.

Aanrader volgens het personeel: ja, maar dan wel met veiligheidsriempjes en tafeltje

Algemeen besluit:

Het is een zeer praktische en mooie stoel, licht om te verplaatsen; mede door de vlotte en gemakkelijke wieltjes. De stoel is zeer makkelijk in onderhoud, is stevig en van degelijk materiaal.

Het is ook zeer veilig dat hij niet achterover kan kantelen! De kinderen zitten op hoogte waardoor ze een ruim gezichtsveld hebben en om hen erin eten te geven werkt hij rugbesparend.

Leuk dat hij zowel aan tafels als vrijstaande stoel gebruikt kan worden. Bij gebruik in het kinderdagverblijf opteren we zeker voor veiligheidsriempjes en een tafeltje. Kleine kinderen zitten stabieler en comfortabeler met een verkleinkussen, grote kinderen hebben voldoende aan de veiligheidsriempjes. Ze zitten er graag in, zowel om te eten, maar ook om een boekje te lezen of te spelen.

Dankuwel Kamiel&co, oogappel.be/ prunelle.be

Het nijntjesteam

 

Item: Nomi stoel met babyzitje

Leeftijdsklasse: tot 9kg

Past dit zoals aangegeven op de doos? Naar ons gevoel niet. De baby’s die 7 kg wegen zijn eigenlijk al te groot voor dit zitje.

Enthousiasme van de kinderen: de baby’s vonden het zitten/ liggen in de stoel heel fijn zolang je rechtstaat en je je boven het kindje bevindt. Wanneer je echter gaat zitten of je verder van de stoel begeeft proberen de baby’s zich recht te zetten om je te zoeken. Een korte tijd kunnen ze zich ook amuseren met speelgoedjes, maar omdat ze vrij fel omhoog kijken is dit niet hun favoriete zitplaats.

Kwaliteit: zeer goede kwaliteit. De afwerking en de stevigheid is zeer goed. De stoel ziet er hip en hedendaags uit. Ook de luchtdoorlatende stof is van goede kwaliteit.

Pluspunten:

- Ideale hoogte om rugbesparend eten te geven

- Lichte stoel, makkelijk te verplaatsen

- Handige wieltjes onderaan

- De stof is luchtdoorlatend

- Trendy, hip design

- Goede riempjes om de kinderen vast te maken

- Stof kan er makkelijk af om te wassen

- Zeer gemakkelijk in elkaar te zetten!

Minpunten:

- Geen steun voor de onderkant van de benen/ voeten

- Te weinig mogelijkheden om de stoel voorwaarts te kantelen

- Te kort zitvlak voor de billetjes

- Te stijf zitje, beweegt niet mee als je een kindje erin zet

 

Reacties van de ouders:

- “Moderne hippe stoel”

- “Zo een stoel wil ik ook”

- “Een zwevende stoel! Zalig!”

- “Kan die stoel schommelen?”

- “Leuke stoel! Waar is die te koop?”

 

Aanrader volgens het personeel:

Neen, de kuip tot 9kg is te klein, niet diep genoeg en kan niet recht gezet worden. Voor een pasgeboren baby’tje is dit wel geschikt. Maar om eten te geven aan baby’s van 4 tot 6 maanden is de zithouding te plat.

 

Algemeen besluit:

De Nomi stoel die we mochten uittesten is een zeer trendy stoel met een mooie vormgeving. De zachte kleuren passen ook gemakkelijk in elk interieur. De stoel is heel veilig, hij kan absoluut niet kantelen, ook niet als peutertjes zich eraan rechttrekken. Het 5-puntsgordel is een zeer goed harnas voor de baby.

Het stof is sterk en luchtdoorlatend. Zo zal de baby niet snel zweten, ook niet op een warme zomerdag.           De zitkuip is geschikt voor kinderen tot 9 kg, maar onze kindjes van dat gewicht vinden de zitkuip niet altijd even leuk. Ze is namelijk te fel naar boven gericht waardoor het kindje de omgeving niet goed kan zien. De laagste stand is eigenlijk nog te plat om goed te zien. Ook is de zitkuip niet diep genoeg om voor de billetjes en beentjes op te vangen. Het is ook jammer dat er geen steunvlak is voor de voetjes.

Met de zitkuip vinden we de stoel minder geschikt, maar als eetstoel zoals bij de buren vinden we het een super stoel!

Dankuwel Kamiel&co, oogappel.be/ prunelle.be

Het poohkesteam

Voeg commentaar toe

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram