Blog

image1

Getest: Oxo Tot drinkbekers

06.06.2017

Ik denk dat het voor veel ouders herkenbaar is. Een kast vol drinkbekers hebben en eigenlijk nog niet weten, van welke je nu eigenlijk tevreden bent. Ik heb alleszins meermaals de vraag gekregen: Welke drinkbeker gebruik jij? Niet simpel.. Wel! Ik kreeg nog eens de vraag: Anika, wil je nog eens wat uittesten? =) Graag!

Ik ben aan de slag gegaan met twee OXO tot drinkbekers. Een tuitbeker, de Soft spout cup en een gewone beker, de open trainer cup. En met de gewillige assistentie van mijn kleinste dochter natuurlijk.

Wanneer ze vier maanden zijn, drinken ze aan een tuitbeker, een belangrijk gegeven hierin is anti-lek! Ik moet eerlijk zeggen dat sinds ik de bekers heb, dit de beker is die thuis op de tafel staat en overal mee naartoe gaat. Hij is super anti-lek en zeer ergonomisch gemaakt. Een zacht tuitje om aan te drinken. Ook het dekseltje kan je helemaal naar achteren plooien, zodat het niet tegen het neusje van je kindje komt wanneer het drinkt. De handgrepen zijn voor het kind zeer gemakkelijk te hanteren. Mijn dochtertje drinkt er ondertussen heel mooi alleen aan. Ik geef deze beker ook geregeld in de auto of in de buggy, omdat ik zo zeker ben van het anti-knoei-systeem! En niet onbelangrijk, je kan hem helemaal uit elkaar halen om schoon te maken! Van de soft spout cup ben ik dus al zeker fan! Misschien ook leuk om te weten. Hij kan tegen een stootje. Bij kleine kinderen belanden die bekers regelmatig op de grond, geen probleem!

De open trainer staat hier meestal ook mee op tafel. Mijn dochter is intussen één jaar, dus oud genoeg om alleen van een beker te leren drinken. Door het dekseltje kunnen ze makkelijk aan een beker leren drinken, zonder al het water over hen te gieten. Er zijn twee standen die de hoeveelheid water bepalen. Deze zijn wel zeer ruim vind ik. In principe zouden baby’s van zes maanden hieraan mogen leren drinken, wat motorisch gezien wel kan, maar de toestroom aan water vind ik persoonlijk wat veel. Let wel op! Dit is geen anti-knoei-beker =) Een gouden tip, enkel de beker geven om te drinken en meteen weer wegzetten. Bij ons gaat hij goed om te drinken, maar des te leuker om ondersteboven te kiepen en er een heus zwembad van te maken. Misschien nog wel leuk badspeelgoed als het drinken aan de beker tegenvalt?!

Voila, ik denk dat deze test behoorlijk geslaagd is! Één minpuntje aan de open trainer, maar verder helemaal tevreden. Mama’s… maak die kasten leeg en zet er gewoon een degelijke beker in!

Getest door Anika Mertens (vroedvrouw Diepenbeek) en haar lieftallige dochter Rosalie

Voeg commentaar toe
image2
image4 (1)
image3

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram