Blog

IMG-20180502-WA0016

Twistshake clickmat

22.05.2018

Wie kent het niet? Een baby aan de eettafel en bordjes die op de grond vliegen... We waren ondertussen al een hele tijd in het bezit van een EZPZ bord waar we toch best tevreden over waren. Helaas voor ons en leuk voor ons kereltje vloog dit bordje toch nog geregeld op de grond. Wat waren we blij toen we iets nieuws tegenkwamen, nl. de Twistshake click - mat én bord. Een antislipmat waar je het bordje (met deksel) aan kan vast zetten. Wat zouden we dit graag willen uitproberen!

En toen was het zo ver... Ik merkte bij het uit de verpakking halen dat deze mat meteen degelijk aanvoelt. Hij is zwaarder, maar ook erg soepel. De mat meenemen op verplaatsing (bij oma, op restaurant) gaat ook prima. Je kan de mat niet volledig oprollen, maar je kan deze wel dichtplooien. Het bordje is ook erg degelijk materiaal; plastic, groot genoeg, met gladde en een beetje schuin opstaande randen. Het deksel kan je perfect op het bordje klikken en blijft ook erg goed zitten. Erg handig als je eten wil meenemen! De mat ziet er ook leuk uit, fijn, want het oog wil ook wat. Opbergen gaat ook erg makkelijk omdat je zowel de mat als het bordje apart kan opbergen en je dit dus niet in zijn geheel hoeft te stapelen.

Nu restte mij enkel nog de vuurdoop van het bordje.

Deze mat is toch wat groot en past dus niet volledig op onze eetstoel (helaas ook niet op het houten tafelblad van oma's stoel). Je kan deze hierop wel gebruiken, alleen hecht hij zich minder vast. Voor kleine kinderen waarvan de ouders zo'n stoel in huis hebben is dit wel jammer, maar zodra ze aan tafel zitten kan je wel vele jaren gebruik maken van deze mat. Dus dan maar aan tafel testen!

Omdat de mat wat zwaarder valt deze dus direct mooi op tafel. Eenmaal op de tafel hecht deze zich goed vast. Niet enkel hecht deze zich aan de tafel, ook de vloer of een kastdeur zijn getest geweest ;-) Antislip is het wel, want het matje doen verschuiven is een hele opgave. Het bordje kan je heel makkelijk, door een simpele draai, op de mat vastzetten. Ons zoontje heeft even geprobeerd om zijn vingers onder het matje te steken, maar het matje mét bordje volledig omslaan lukte niet. Hij heeft sindsdien ook geen aanstalten meer gedaan om dit te proberen. Hoera, een etensvrije vloer!

Door de gladde, schuine randen is het voor hem ook gemakkelijk om te eten met zijn handjes, maar ook met de lepel lukt dit. Ook de test met tomatensaus is gelukt. De saus laat geen rode plekken achter en zowel het bordje als mat krijg je perfect schoon. Ik veronderstel dat je dit in de vaatwasser ook goed zuiver krijgt, maar helaas hebben we hier geen vaatwasser in huis om dit te testen.

Een groot voordeel van de Twistshake clickmat is ook dat je het bord met voedsel kan opwarmen in de magnetron en daarna gewoon op het matje kan vastklikken. Je kan dus ook zonder problemen ergens naartoe gaan en het eten voor je kindje meenemen en daar laten opwarmen. Het bordje met deksel sluit goed af, dus ook geen natte of vieze (luier)tassen.

Ook heb ik ontdekt dat er in dit assortiment een handige kom bestaat die je op dezelfde mat kan vastmaken. Altijd leuk om eens af te wisselen of wanneer je een soepje wil eten.

Het enige nadeel, maar dan ook echt het enige... is dat deze niet goed op het tafelblad van onze eetstoel paste. Maar voor de rest ben ik een overtuigde mama!

 • Voordelen:
 • hecht zich goed vast aan alle oppervlakken
 • een flexibel siliconen mat
 • mag in de microgolf en vaatwasser
 • makkelijk op te bergen
 • makkelijk schoon te maken
 • uitbreidbaar met andere bordjes/kommetjes
 • oogt mooi
 • op het deksel zit hetzelfde kliksysteem zodat je meerdere bordjes kan stapelen
 • ...

 • Nadelen:
 • past niet goed op alle kinderstoelen (maar omdat deze zwaarder is, blijft deze toch redelijk goed liggen)

Getest én goedgekeurd!

Groetjes,

Melissa (mama van Alex)

Hier scoor je de handige Twistshake mat eenvoudig online!

Voeg commentaar toe
20180513_211224
IMG-20180513-WA0057
IMG-20180502-WA0011
IMG-20180506-WA0041
IMG-20180506-WA0049
IMG-20180506-WA0055
IMG-20180513-WA0103

Blog & nieuws

Kamiel & co op Instagram